Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Besök oss på Tripadvisor
 

Konceptet

Konceptet

American barbecue, en klassiker förfinat genom Myron Mixon - barbecuevärldsmästare fyra gånger om. Myron Mixon är uppfinnaren av smokern som också bär hans namn.
 

Low and slow - det är det som gör hela skillnaden.

Smokern eldas med ved för att ge köttet den rätta rökiga smaken. Men för att det inte ska bli för hett så ligger veden under ett vattenbad som avger ånga. Vattnet gör också att man kan styra temperaturen i smokern. Vi grillar på låg temperatur för att köttet ska bli riktigt saftigt och mört. Länge. Vissa köttstycken kan behöva ligga inne i upp till 20-25 timmar innan de är helt klara.
 

 

Kryddor och såser

Kryddblandningen är vår egen lilla hemlighet. Åtta ingredienser i perfekt balans. Och barbecuesåsen kokar vi så klart själva. En klassisk barbecuesås med lite sting och sötma.

 

 

Picklat på längden och tvären

Att lägga in grönsaker i lag för lång hållbarhet är ingen ny uppfinning. De senaste åren har det blivit en trend att testa att pickla allt möjligt. Vi testar också hela tiden nya varianter men du kan vara säker på att vi hela tiden kommer att erbjuda de tillbehör som är absolut godast till de olika rätterna vi serverar. Och att allt vi serverar är hemgjort.

 

 

Råvarorna

Så långt det är möjligt tar vi råvarorna från odlare och uppfödare som finns i vår närhet. Men vissa råvaror går helt inte att få tag på om man inte importerar dem. Exempelvis kräver en riktigt bra brisket att oxbringan som man använder kommer från helt andra raser än de som är vanliga i Sverige.

 

 

Prenumerera på nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till Smokeys nyhetsbrev om du vill få information om vad som händer hos oss.

Personalinloggning