Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Besök oss på Tripadvisor
 

Om oss

Om Smokey

Smokey Barbecue & Pickles startades våren 2020 med ambitionen att skapa en för sydvästskåne unik restaurang. Genom att kombinera äkta Texas Barbecue, traditionellt kolgrillat och mysig comfortfood ska Smokey Barbecue var en restaurang för alla. Vi jobbar med råvaror av hög kvalité och kombinerar detta med hårt, hängivet arbete, alltför att kunna erbjuda våra gäster god mat till en vettig peng. 

Smokey Barbecue är vackert beläget alldeles vid havet i Höllviken. Miljön hos oss är enkel och rustik med hög mysfaktor! 

I centrum för vår verksamhet finns vår vedeldade Myron Mixon-smoker. Här kan vi skapa de speciella smakerna som gör det extra mycket värt att besöka oss. Dessutom försöker vi kombinera vår mat med god dryck och erbjuder därför bland annat en rad hantverksöl tillverkade i Skåne. 

Välkomna!

 

Konceptet

American Barbecue, en klassiker som ständigt växer. Vi förfinar våra råvaror genom vår Myron Mixon – smoker.
Myron Mixon, barbecuevärldsmästare fyra gånger om, är uppfinnaren av vår smoker.

Low and slow - det är det som gör hela skillnaden

Smokern eldas med ved för att ge köttet den rätta rökiga smaken. Men för att det inte ska bli för hett så ligger veden under ett vattenbad som avger ånga. Vattnet gör också att man kan styra temperaturen i smokern. Vi grillar på låg temperatur för att köttet ska bli riktigt saftigt och mört. Länge. Vissa köttdetaljer kan behöva ligga inne i upp till 20-25 timmar innan de är helt klara.

Kryddor och såser

Kryddblandningen är vår egen lilla hemlighet. Åtta ingredienser i perfekt balans.

Och barbecuesåsen kokar vi så klart själva. En klassisk barbecuesås med lite sting och sötma.

Råvarorna

Tar vi gärna så långt det är möjligt från lokala odlare och uppfödare.

Vissa råvaror kräver dock import, naturligtvis kontrollerar vi noggrant så att uppfödaren har en mycket god djurhållning.

 

 

 

Prenumerera på nyhetsbrev

Här kan du anmäla dig till Smokeys nyhetsbrev om du vill få information om vad som händer hos oss.


Personalinloggning